KartoffelplanteÅrets kartoffelprojekt går ud på at se om man kan fremdyrke ekstra tidlige kartofler ved at lave en mistbænk lignende opbygning af bedet som kartoflerne vokser i. For 14 dage siden kom de første kartofler i jorden i det nye kartoffelbed.

Halvdelen af kartoflerne blev lagt hvor opbygningen af bedet var lavet med meget hestemøg, som nu komposterer og giver varme til kartoflerne, og den anden halvdel i et almindeligt bed gravet efter højbedmetoden.

De resterende agata og linzer delikatesse læggekartoflerne fik lov at fortsætte med at forspire, og er nu 14 dage senere kommet i jorden hvor bedet er gravet efter højbedmetoden. Ligesom de andre kartofler er de nylagte kartofler også blevet dækket med juletræets grene og klar plastik.

Udover at have fået lidt flere kartofler i jorden, er der også blevet gravet et nyt bed til flere kartofler, så nu er det bed klar til at vejret bliver lidt varmere og de sene kartofler kan blive klar til at komme i jorden. Jeg tror ikke at der er plads nok i de to kartoffelbede til alle vores kartofler, så vi får nok også nogle spande med kartofler i år.