Faktaboks for August
Nedbør mm 67
Nedbørsdage 10
Dagtemperatur 20
Middeltemperatur 15,7
Nattetemperatur 11,3
Solskindstimer 186

Der er mange der vælger at holde ferie i august måned, men hvis man gerne vil have succes med haven, skal man passe på med ikke at tage fra den i for lang tid ad gangen, da meget kan ske på kort tid i sommervarmen. Hvis man skal på ferie, er det en god idé at være godt på forkant med haven, så ukrudtet er væk, de afgrøder som er klar til høst, skal høstes, så man ikke kommer hjem til en masse overmodne frugter og grønsager, og en have som er vokset vild i ukrudt.

Det kan også være en god idé at alliere sig med naboer som hjælper med at få haven vandet hvis der forbliver tørt mens man er væk.

Det er ved at være så sent på sæsonen så det er nu at grøngødningen skal afløse de høstede grønsager, hvis det skal nå at dække jorden af inden efterårets og vinterens megen nedbør kan skylde næringsstofferne ud af jorden og få den til at klaske sammen.

Man kan dog forsøge sig med evt. salat og radiser som har mulighed for at blive klar inden temperaturen falder så meget at de ikke vil vokse mere.
Sørg for at grønsagerne ikke kommer til at mangle vand i varmen. De vil hurtigt kunne gå i stok og dermed bliver så godt som uspiselige, hvilket er meget ærgerligt efter det hårde slid man har været igennem frem til august.

Bladsellerien skal hyppes igen i august som det var tilfældet i juli.

Den letteste måde at holde ukrudt væk fra haven er ved at plante tæt, så der ikke er bar jord nogen steder. Det kan ikke altid lade sig gøre, og hvor det ikke kan, er det en god idé at jorddække med græs eller hækafklip.

De tidlige æbler er klar til høst, og nydes bedst med det samme de høstes. Det er let at finde ud af om æblet er moden. Hvis man med et let drej, kan løsne æblet fra træet, betyder det at æblerne er klar til at blive plukket.

Gulerodsfluen vender tilbage til haven i august måned, og derfor skal gulerødderne igen skærmes af med en lav kant, som gør at gulerodsfluen ikke kan finde frem til gulerødderne.

I august er det en god ide at tjekke kålbladene hver anden til tredje dag for æg og larver.

Bliv ved med at høste regelmæssigt og kan man ikke følge med til at bruge de ting der høstes, skal der også til at høstes til vinteropbevaring. Det kan være bønner eller ærter som skal blancheres inden de fryses ned.

Vil man have pibeløg i køkkenhaven, er det i august måned at de skal i jorden for at man kan høste dem året efter.

Har man græskar som man vil gemme til vinteropbevaring, er det en god idé at få dem hævet lidt fra jorden, så de ikke ligger på en fugtig jord, og dermed lettere går i gang med en forrådnelse.

Vil man gerne have frisk purløg om vinteren, kan man i august grave noget purløg op, og sætte det i potter som kan opbevares i drivhuset, væksthuset eller inde i køkkenet.

Persillen kan stadig sås i krydderurtebedet, så man kan få frisk persille til vinterens forbrug.

Jordbærplanternes udløbere er ved at være klar til at blive skåret fri fra moderplanten, og blive plantet om.

Den varme sommer som vi ofte har i august gør at potter og krukker kan kræve vand flere gange dagligt. Pas på med at vande på blomsterne og bladene, da vanddråberne forstærker solens stråler der derved brænder planterne.