Knoldselleri plantet ud i drivhusetSå kom dagen endeligt hvor der blev både tid og plads til at gøre noget ved de fine knoldselleriplanter som fra starten af marts måned har vokset fint i vindueskarmen.

Knoldselleriene skulle nok helst være plantet om for noget tid siden, da jeg har læst mig til at dette skal gøres når de første rigtige blade kommer. Dengang havde jeg ikke plads i vindueskarmen til de 16 potter med knoldselleriplanter, og jeg er ikke sikker på at drivhuset var varmt nok da planterne var klar til omplantningen. Da vejret så tillod at jeg kunne stille knoldselleriplanterne ud i drivhuset var pladsen der så blevet optaget af de mange andre planter.

I dag fik jeg så flyttet noget timian og kørvel til krukken på terrassen, nogle af de blå congo kartofler blev flyttet ud fra drivhuset, og krukken med kinapurløg blev flyttet over på terrassen, så det gav plads til de 16 knoldselleriplanter.

Knoldselleriplanterne blev forsigtigt skilt fra hinanden i den bakke de har vokset i siden marts måned, og blev plantet over i en tørvekrukke, så de let bare kan stilles i jorden når tiden kommer til det. Jorden i tørvekrukken var en blanding af pottemuld og champignonkompost, så der er god næring til knoldselleriplanterne.

Ved omplantningen havde jeg læst mig til at det var vigtigt at knoldselleriplanten blev plantet i samme niveau i forhold til jordens overflade som den var før. Derfor var jeg meget opmærksom på at få jorden til at være i samme højde på knoldselleriplanten som før omplantningen.

Det er første år hvor det ser ud til at jeg kan få noget ud af mine knoldselleriplanter. De to foregående år har jeg også forsøgt mig med knoldselleri, men har ikke forspiret dem, men blot sået dem direkte i køkkenhaven, uden af det har givet noget resultat. Derfor er jeg meget spændt på hvad der sker med mine knoldselleriplanter i år, hvor de har fået lov til at spire indenfor inden de bliver sat ud i køkkenhaven.