Omkring 1. marts såede jeg årets knoldselleri. Det var lige til den sene side i forhold til hvad jeg har hørt omkring tidspunkt for at så knoldselleri, men jeg havde egentligt besluttet mig for at jeg ikke ville have knoldselleri i år. Grunden til at jeg havde valgt dem fra, var at jeg de sidste to år har forsøgt mig med knoldselleri, men efter at have søgt og læst meget omkring knoldselleri, fandt jeg ud af at det var vigtigt med forspiring af knoldselleri.
Optimalt set havde jeg fået sået knoldselleriene 2-3 uger tidligere, men det skulle lige gå an med en så-dato omkring 1. marts. Jeg valgte at lave en bredsåning i en grilbakke. Dette gjorde jeg ved at fylde 1/4 af bakken med vand, og efterfølgende fylde jord til lidt under kanten. Jeg dryssede knoldsellerifrøene ud over hele jordoverfladen, og fordelte jorden forsigtigt med en finger, så frøene kun lige blev dækket af jord. Det er vigtigt at frøene ikke kommer under ret meget jord, så man skal være lidt forsigtig med jorddækningen.
Efter af alle knoldsellerifrøene er dækket af et tyndt lag jord, stillede jeg grilbakken med jord og frø i en hvid/gennemsigtig plastpose, og stillede denne lyst og varmt, men uden direkte sollys. Efter denne opskrift skulle knoldselleriene spire efter ca. 14 dage, men allerede efter en uge kan jeg se de små spirer kigge frem.
Senere når knoldselleri spirerne bliver lidt større, skal de plantes om, og her forventer jeg at benytte mig af tørvekrukker, så det bliver meget let at plante ud, når den i starten af maj skal forbi drivhuset inden den til sidst skal i jorden i køkkenhaven. Dette skal dog ikke ske før jeg er helt sikker på at der ikke kommer mere nattefrost.