Formering af stevia planteMin stevia (sukker) plante er vokset meget høj, og jeg har derfor klippet den godt tilbage. De grene som jeg har klippet af, har jeg kortet op i 10-15 cm lange stiklinger, som jeg har sat i vand.

Stiklingerne blev klippet lige under et blad for at forøge muligheden for at planten slår rod. De blade som vil komme under vandet, skal pilles af, så det kun er stilken som er i vandet.

Efter ca. 3 uger har de fleste stiklinger fået et fint rodnet, og er nu klar til at blive plantet i en potte, og dermed har jeg nu 5 stevia planter i stedet for 1.

I år vil jeg lade min stevia overvintre inde i stuen, hvor den har stået hele året, i modsætning til den stevia som jeg havde sidste år. Sidste år voksede min stevia i en krukke på terassen, og da den kolde tid nærmede sig, flyttede jeg planten ind i skuret, hvor den overvintrede uden frost. Stevia planten overlevede ikke vinteren i skuret, og jeg har derfor været ude og købe en ny stevia plante i år.

Efter nogle spørgsmål omkring formering af steviaplanter, har jeg skrevet lidt videre omkring stiklingeformering af stevia