Få styr på køkkenhavenDet har holdt hårdt i år, men nu er der ved at være styr på køkkenhaven. Det kolde vejr kombineret med mindre fritid i løbet af dette forår har udskudt og udskudt haven, og i særdeleshed køkkenhaven. Det har pint mig lidt, men i dag kom der næsten styr på det sidste.

Jeg har fået sået nogle enkelte ærter, og i dag har jeg fået sået lidt flere. Jeg mangler dog de sidste, men for at få ærter over en længere periode venter jeg 1 uge eller 2 med at så de sidste. Bønnerne er kommet i jorden. Både dem fra frøbutikken og dem som jeg høstede sidste år. Bønnerne bliver en kombination af grønne, røde og sort/hvide bønner, hvoraf nogle kommer til at klatre op af bønneespalieret mens andre ikke behøver noget at klatre op ad.

Majs, squash og græskar er også blevet sået, og igen i år har jeg valgt at så spinat som bunddække sammen med. Jeg har også valgt at prøve en isplante, som skulle give nogle anderledes salatblade.

Fra Kridtvejs planter har jeg i år bestilt aspargessalat og palmekål. Disse frø er også blevet sået i dag, og jeg har plantet nogle broccoli og grønkålsplanter. Rundt om kålen er jorden blevet dækket til med gammel halm fra kaninerne, som vil dække jorden af mod ukrudt, og samtidig vil det langsomt kompostere og frigive nærring til kålen.

Mine kartofler gik desværre til inden de kom i jorden, så jeg har haft lidt svært ved at finde nogle nye læggekartofler, men nu er der også kommet kartofler i jorden. I halvdelen af kartoffelbedet er der blevet sat kartofler, så det begynder at se fornuftigt ud.

Sidste år anlagde jeg et ekstra bed til køkkenhaven. Det blev brugt til kartofler, men i år skulle bedet for alvor indgå køkkenhavens sædskifte. I det femte bed som er kommet med i rotationen, er der i dag blevet sået grøngødningsplanter. Sammen med grøngødningsplanterne har jeg også plantet dahliaknoldene, så bedet bliver fyldt med masser af farve og duft.

Lige da jeg var færdig og gik i gang med at rydde op, begyndte det at smådryppe, og da jeg var helt færdig med at rydde op, og kom ind gik der ikke mere en 2 min før regnen for alvor tog til. Det var heldigt at vejret artede sig sådan, så der var tørt mens jeg gik ude og med det samme at frøene havde brug for vandet, kom det af sig selv.