Læggekartofler lagt i jord i gammel jordposeI går aftes sad jeg og surfede lidt rundt på nettet, og faldt over en artikel omkring dyrkning af kartofler i brugte jordposer i drivhuset.

Den brugte pose skal have nogle huller i bunden, så evt. overvanding ikke vil skade kartoffelplanten, men i stedet bare vil kunne løbe ud gennem bunden af posen. Hullerne har jeg lavet med et lille søm, og jeg har lavet 20-30 små huller.

 

Jeg fylder ikke ret meget jord i posen, da det ikke er nødvendigt til at starte med. Til gengæld ruller jeg posen så langt ned som muligt, så der kan komme lys til jordoverfladen. Kartoflerne lægges ned midt i jorden, og nu er det så bare at vente på at kartoffelplanterne begynder at kigge frem.

Når kartoffelplanterne kommer frem, skal der fyldes mere jord på, og posens side skal langsomt rulles med op, så der til sidst er en hel pose jord med høje kartoffelplanter. Kartoffelplanterne burde have sat nye kartofler i hele posens højde, og dermed vil der kunne være rigtigt mange kartofler på hver plante.

Posen som jeg har brugt til at lægge kartoflerne i er en 25 liters pose, og jeg har lagt 3 kartofler i posen. Jeg har brugt en blanding af champignonkompost og min egen havekompost. Posen med kartofler stiller jeg i drivhuset hvor den får lidt ekstra varme i forhold til at stå udendørs. Den lille mængde jord som er i posen på nuværende tidspunkt er ikke noget der beskytter ret meget mod kulde, og derfor vil det være noget af et sats at lade en pose med kartofler stå udenfor drivhuset på dette tidspunkt af året.