Ribs og solbær stiklinger med rodFor omkring halvanden måned siden satte jeg nogle afklippede ribs og solbær grene i vand for at se om de ville lave rødder og at jeg dermed ville kunne formere mine ribs og solbær planter på de måde. De første mange dage kiggede jeg til dem hver dag, men der var ikke tegn til at der ville komme nogen rødder. Omvendt var der heller ikke tegn på at ribs og solbær grenene ikke trivedes, for bladede blev ved med at være fine grønne, og der kom små fine blomster på grenene.

Det sidste stykke tid har jeg ikke kigget til ribs og solbær stiklingerne hver dag, men da jeg kiggede i morges, var der kommet små fine rødder på de første ribs og solbær grene, og derfor ville jeg have dem plantet ud i en spand, så de kan få noget jord at vokse videre i.

Jeg borede tre huller i bunden af en spand, og fyldte den med en blanding af jord fra en plantesæk og champingnonkompost, så der er masser af god næring til de nye ribs og solbærplanter. Hullerne i bunden af spanden er lavet, så evt. overvanding bare vil løbe igennem spanden og ud i jorden.

Spanden skal over og stå med de andre spande med forsythia, pil og hyacint stiklingerne. Her får de lov til at vokse sig lidt større inden de skal plantes ud.