Frostskadet dahlia/georgineI denne tid er der nattefrost, og derfor er der nogle sarte planter som skal have lidt ekstra beskyttelse. De dahliaknolde som jeg selv har lagt i potter er derfor blevet flyttet ind i skuret de sidste par nætter, kartoffelplanterne er dækket af grangrene, og der bliver tændt et lys i drivhuset for at holde nattefrosten ude.

Desværre glemte jeg de krukker som jeg i weekenden har købt dahlia til, og det kan ses på blomsterne. Dahliablomsterne er blevet noget skadet af nattefrosten, men resten af planten ser heldigvis sund nok ud, så jeg håber på at det bare er de blomster som er sprunget ud der har taget skade, og at knoldene i jorden ikke har fået frost, så planterne overlever og fortsætter med at lave nye blomster.

Da der igen i nat skal komme nattefrost, skal krukkerne flyttes ind i skuret, så mine nye dahliaplanter ikke tager mere skade.

Krukkerne som er ved fordøren står under tagets udhæng, og det ser ud til at de dahlia er sluppet for frostskade, så det lille udhæng fra taget, og måske lidt af varmen fra huset har gjort at jeg her har været heldig og stadig har fine dahliablomster til at byde gæster velkommen.