Ramsløg er en plante som vokser vildt omkring i vores skove. Det er en plante som vil overtage store dele af skovbunden når det begynder at vokse. Bladene på ramsløg og bladene på liljekonval kan let forveksles, men den milde duft af hvidløg, afslører hurtigt ramsløgene.
I løbet af foråret kan alle dele af ramsløg spises, men efter blomstring skal man ikke længere spise planten. Ramsløg kan bruges til at lave en pesto med en mild hvidløgssmag, som er rigtig god til pasta. Man kan også snitte bladene fint og bruge dem i en salat eller komme det med i dejen når man bager brød.
Når ramsløgene godt kan lide den nærringrige jord og skygge, er de en god bunddækkeplante i et surbundsbed, og i vores have står de sammen med vores rhododendron. Selvom det er en urt som oftest findes i skovene, kan ramsløg sagtens trives fint i haven. Ramsløg er en flerårig plante som bliver 30-40 cm høj.
Ramsløg har tidligere været brugt som en medicinplante, hvor man kogte bladene for at få desinficerende vand. Ramsløget indeholder ligesom hvidløg stofferne allicin og alliin der styrker imunforsvaret.