kartoffelplanterI 2010 havde vi en lang og hård vinter. Det passede ikke godt med min plan om at flytte køkkenhaven, da det var svært at gå i gang med at grave græstørv af før sneen var væk. Da sneen begyndte at smelte, tænkte jeg at jeg ville prøve at forspirre mine kartofler. Jeg lagde lidt spagnum i bunden af en flamingokasse, og lagde kartoflerne ovenpå. herefter vandede jeg lidt en gang i mellem, for at holde spagnumet fugtigt, og i løbet af ca. 14 dage var der 10-15 cm. høje kartoffelplanter.

Jeg mente at det måtte være tid til at få kartoflerne i jorden, selvom vejudsigterne ikke var enige i den beslutning. Jeg skulle derfor skynde mig at have gravet det første grastørv af, så den nye køkkenhave kunne komme i gang, og jeg fik sat 3 rækker kartofler. Da jeg var lidt nervøs for den lovede nattefrost som stadig var over Danmark i april måned, sørgede jeg for at jorden var hyppet godt op. Jeg lagde efterfølgende grangrene fra juletræet over for at beskytte ekstra. Et par dage efter jeg havde sat kartoflerne, blev der koldere igen, og så var der ikke kun frost om natten. Derfor lagde jeg klar plast over kartoflerne, og lagde lidt sten på plasten, så den ikke blæste væk. Da vejrudsigterne fjernede nattefrosten, fjernede jeg plasten og grangrenene, og kunne se at kartoflerne allerede var kommet flot op.

Fra midten af juni har jeg nydt godt af den tidlige sætning af kartoflerne, og jeg får mange store kartofler på hver kartoffelplante. Jeg regner derfor med at sætte kartoflerne på samme tid næste år, og satser på et lige så godt afkast.