Køkkenhaven er anrettet i 2010, og er ca. 2,5 m bred og 10 m lang. Det er meningen at køkkenhaven skal være indelt i 5 felter, hvoraf de 4 bruges til sædskifte, og det femte felt bruges til de grøntsager som kommer til at stå fast.

Køkkenhaven er opdelt i 5 felter, så den er forberedt på sædskifte

Jeg har fået inspiration til sædskiftet fra Politikens store havebog. I 2010 er felterne i køkkenhaven beplantet på følgende måde:

  1. Kartofler
  2. Ærter
  3. Squash, græskar, knoldselleri og porrer
  4. Gulerødder, rødbeder og pastinak
  5. Rabarber og asparges

Kartoflerne sat jeg allerede i april måned i år. Jeg syntes selv at det var lige lovligt tidligt, men jeg havde prøvet at forspirre kartoflerne, og der gik ikke lang tid før de var blevet 10-15 cm høje. Derfor valgte jeg at sætte kartoflerne, selvom meterologerne blev ved med at snakke om frost. På dette tidspunkt var jeg glad for at jeg endnu ikke var kommet af med juletræet, for jeg klippede grenene af, og brugte dem til at dække jorden under de nysatte kartofler. Jeg lagde herefter klar plast over kartoflerne, og lagde et par store sten på plasten, så det ikke skulle blæse væk.

Det var planen at der både skulle have været ærter og bønner i felt 2, men da jeg skulle til at så feltet, opdagede jeg at jeg kun havde fået købt ærter. Når jeg nu stod uden bønner, og vidste hvor meget mine to piger elsker ærter, tænkte jeg at de skulle få lov at få så mange ærter de kunne spise i år, så derfor såede jeg 4 rækker ærter.

Squash og græsker sat jeg til forspirring indenfor, hvor de fik lov til at vokse sig store. Da jeg i vejrudsigten kunne se at der minimum ville være 10 grader døgnet rundt, plantede jeg dem ud i felt 3, men der gik ikke mange dage før vi fik en god storm som knækkede planterne. Der var kun 2 squashplanter som overlevede, men de ser ikke ud til at have det alt for godt. Ved siden af såede jeg knoldselleri og porrer. Porrerne ser ud til at komme fint, men på nuværende tidspunkt er jeg i tvivl om hvad der sker med mine knoldselleri. Jeg har aldrig før prøvet knoldselleri, så jeg ved ikke hvordan de ser ud når de kommer op af jorden, og er lidt bange for at fjerne alt for meget af det ukrudt der kigger frem omkring den række hvor knoldselleriet er sået.

Jeg prøvede at være meget omhyggelig med at så mine gulerødder, rødbeder og pastinakker med dem afstand som producenten skrev på pakken, men jeg har alligevel været nødt til at tynde lidt ud i rækkerne.

I felt 5 har jeg lånt lidt plads til lidt salat, da jeg endnu ikke har fyldt hele feltet ud med blivende grønt.