KartoffelhøstI dag har vi brugt en del tid på kartoflerne i haven. Det var nemlig blevet tid til kartoffelhøst, og med en greb som eneste redskab, var der lagt op til hårdt arbejde. Dagens vejr tydede først på at det var perfekt til kartoffelhøst, med sol og blæst, men i løbet af dagen, blev det mere overskyet og der kom også en lille smule regn.

Arbejdet startede med at finde en presenning frem, og brede den ud over græsplænen, så vi kunne lægge kartoflerne til at tørre i takt med at de blev gravet op.
Kartoflerne så rigtigt gode ud, og det hele gik som forventet, men efter ca. 1½ time, begyndte det at regne, så de kartofler som var blevet gravet op, og lå på presenningen for at tørre, blev hurtigt flyttet ind i skuret, hvor de blev placeret på gulvet.

Da kartoflerne var flyttet ind, var regnen stoppet igen, og vi gik igen i gang med at grave kartofler op. De kartofler som vi havde lånt lidt jord af naboen til, var ikke helt så pæne som de andre kartofler, og der var en del af dem som blev kasseret med det samme de kom op af jorden.

Selvom der blev kasseret en del kartofler, har vi alligevel fået en rigtig god kartoffelhøst i år, og vi har kartofler til rigtigt lang tid. Mængden af kartoflerne er jeg ikke sikker på endnu, da de stadig er på gulvet i skuret for at tørre færdig. Når de bliver flyttet i opbevaringskasserne, skal de vejes, så vi kan se hvor mange kartofler vi har fået i år.