Hvidløg der er gået i stok er en delikatesseJeg opdagede at mine hvidløg var gået i stok, og begyndte straks at tænke på hvad det nu var jeg havde læst og hørt at man skulle gøre. Jeg var ikke helt sikker, og derfor gav jeg mig til at søge på emnet.

Hurtigt fandt jeg frem til at hvidløg der er gået i stok ikke er noget man skal være ked af. Den øverste del af hvidløget kan trækkes op, og bliver flere steder anset som en delikatesse.

Så i dag gik jeg i haven for at trække toppen af mine hvidløgsplanter, så der kunne blive til lidt aftensmad. På billedet har jeg trukket stokken af den forreste hvidløgsplante, og man kan se et lille hul i toppen af hvidløgsplanten. Resten af hvidløgsplanterne fik også trukket stokken op, så der kunne blive til en god wok med en blanding af kødstrimler, hvidløgsstok, snackpeber fra eget drivhus, bladbeder og nye kartofler fra køkkenhaven.

Bladbeder fra køkkenhaven og snackpeber fra drivhusetHvis man ikke trækker hvidløget stok op inden den bliver alt for tyk, bliver man nødt til at skære eller klippe stokken af hvidløgene, og det gør at stykket med den bedste smag forbliver i hvidløgsplanten. Derfor er det klart at foretrække at man trækker stokken op tidligt, så man får hele stokken med, og dermed masser af smag.

Lige omkring hvor knoppen er, og hvidløgets blomst vil komme, skal stokken skæres af inden den bruges i madlavningen. Det øverste stykke er nemlig ikke ret godt.

Udover at man får mere smag ved at trække hvidløgets stok op tidligt, får man også den bonus at hvidløget vokser videre nede i jorden. Ved at trække hvidløgets stok op får man nemlig stoppet planten med at bruge energien på at danne blomsten, og i stedet kan alt energi i hvidløgsplanten bruges på at lave større hvidløg.