Honningurt er en enårig grøngødningsplante som kan blive mellem 60 og 80 cm høj, og har lilla/lyseblå blomster. Honningurt har en pælerod med siderødder, men rødderne er ikke gode til at forbedre tungt lerjord. Honningurten passer bedre til en løsere jord, hvor rødderne rigtigt kommer til deres ret.

Honningurt kræver en del varme, men spirer fint om foråret. Efter etablering er det en let plante, da den har et lavt vandforbrug, og modstår en del tørke. Sås Honningurt om foråret, vil den ikke vokse hurtigt, og den vil have svært ved at konkurrere med ukrudt, men når først varmen kommer, skal den nok vokse, hvis den har pladsen, og så vil den danne en god blanding af grønt og mere træagtigt plantemateriale, som vil være godt til jordforbedring.

Sås Honningurt som efterafgrøde vil den hurtigt give en god grøntmasse, hvis temperaturen er høj. Honningurt vil ikke overvintre, da den dør ved - 6°, men hvis den står tæt med andre planter vil den overleve længere tid, da planterne er med til at holde på varmen.

Honningurt er medlem af Rublad familien, og derfor er den ikke i familie med traditionelle køkkenhaveplanter, hvilket betyder at den passer godt ind som efterafgrøde i køkkenhavebedene, hvor honningurt kan sås løbende frem til slutningen af august måned.

Som grøngødning bør honningurt klippes ned inden frøsætning, og kan derefter dække jorden resten af året, og indtil foråret, hvor honningurten arbejdes ned i det øverste jordlag.

Udover at fungere godt som grøngødning, tiltrækker de honningduftende blomster masser af nyttedyr som bier og svirrefluer, som bl.a. er med til at holde bladlus ude af haven.