I dag har jeg modtaget de materialer som jeg skal bruge til påskens projekter. Udover at der er planlagt en del arbejde i køkkenhaven når det i næste uge bliver påske, er der også planlagt et par større projekter.

 

Det første projekt er en ny fortrappe, hvor vi nu har en trappe som er støbt, og ovenpå betonen er der fastsat klinker. Vi har haft et par vintre som har været hårde ved klinkerne, og det er tæt på halvdelen af klinkerne på det nederste trin som ligger helt løse og nu er det derfor blevet tid til at få fixet en ny trappe, som kommer til at matche den lille terrasse som vi har lige ved siden af fordøren og flisegangen som går hele vejen rundt omkring huset.

Den nye trappe skal opbygges med store herregårdssten som ligner dem vi har liggende udenfor den nuværende trappe. For at få en lille forskel på trappen og terrassen, har vi valgt at bestille herregårdssten med slået kant, hvor de belægningssten som ligger på havestien og terrassen i dag ikke har slået kant. Størrelsen på stenene er ens, nemlig 14x21 cm.

Det bliver hårdt arbejde at få lavet den nye trappe, da den gamle skal brækkes ned og køres væk. Selve opbygningen af den nye trappe har jeg rimeligt godt styr på, men har alligevel allieret mig med min far som har hænderne helt rigtigt skruet på når det kommer til håndværk.

Haveprojekt 2 som skal sættes i gang i påsken er en lille parkeringsplads til den nye trailer. Bag den nye carport som lige er blevet færdig har vi haft et rhododendronbed med tre rhododendron og et par andre surbundsplanter. Bedet har ikke haft de bedste betingelser, da der de fleste dage er mellem 1 og 2 timers sollys i bedet. Rhododendronplanterne har fået et nyt hjem, og de andre små surbundsplanter kan blive flyttet ud i det andet rhododendronbed.

Når de sidste planter er flyttet væk fra bedet skal der graves lidt jord af, så der bliver plads til at lægge ca. 4 cm sorte granitskærver. Granitskærverne skal lægges på en fiberdug så ukrudtfrø i jorden ikke kan trække op igennem skærverne.

Den nye trailer parkeringsplads skal laves med granitskærver da de herregårdssten som er på flisegangen ved siden af er blevet lidt grønne af det fugtige vejr, og den lille smule direkte sollys som kommer ned på de herregårdssten som er på flisegangen er ikke nok til at de forsvinder helt. Derfor vil der være tydelig forskel på eventuelle nye sten og gamle sten, og vi har valgt i stedet at lave det tydelige skel med de sorte granitskærver op af herregårdsstenene.

Vi har overvejet flere forskellige farver på granitskærverne, men de hvide skærver ville hurtigt blive grønne på den skyggefulde plads. Røde granitskærver passer hverken til de grå herregårdssten eller det gule hus med sort træværk, og de grå granitskærver ville ikke give det samme tydelige skel mellem herregårdssten og granitskærver.

Det bliver dejligt at komme i gang med nogle gode gør-det-selv projekter i haven i løbet af påsken.