KrokusspiralI efteråret var vi en dag i haven hvor græsplænen i et efterårsprojekt skulle laves til en smuk forårsspiral med krokus i flere farver.

 

Lige udenfor vores store stuevindue har vi et stort blodahorntræ, og under træet er der en græsplæne som ikke kan bruges til meget andet end græs da det store træ skygger og suger alt vand og næring fra jorden.

Jeg havde dog en ide der skulle gøre jordstykket til lidt andet en blot græsplæne som gerne vil være 50% mos. Det skulle nemlig blive flot og farvestrålende i løbet af foråret.

Det første der blev gjort var at sætte et stykke snor ind til træets stamme og strække det ud så det ramte kanten mellem græsplænen og surbundsbedet som grænser op til græsplænen. Mens snoren blev holdt ind til træet af fruen i huset, gik jeg i den modsatte ende af snoren og markerede i græsset hvor enden var. Dermed blev der markeret en spiral som sluttede helt inde ved træets stamme.

Da den første spiral var markeret gik vi over på den anden side af træet og lavede endnu en spiral, så der blev to spiraler inden i hinanden. Vi overvejede om vi skulle lave 2 mere så der var 4 spiraler i alt, men blev enige om at vi kunne se hvordan det så ud her til foråret og så beslutte om der skulle laves mere til efteråret.

Da spiralerne var markeret i græsplænen gravede vi en smal rende græstørv af hele vejen langs spiralerne fra yderst i græsplænen og ind til stammen. Da alle græstørv var gravet af blev der lagt små krokusløg ned i jorden med ca. 5 cm mellem hvert løg. Græstørvene blev lagt tilbage og trykket på plads.

Nu hvor efteråret og vinteren er overstået kan vi så endeligt se resultatet af vores efterårsprojekt og smukt ser det jo ud.