Buksbom stiklinger i rosenbedRosenbedet har i år fået en del tid, og der er blevet fjernet barkflis og ukrudt. Nu er det så blevet tid til at få lavet buksbom hækken rundt om bedet færdig, så jeg har været i gang med at lave buksbom stiklinger.

De fleste af de nuværende buksbomplanter har den højde som de skal have, men desværre fik jeg ikke lavet nok stiklinger sidst jeg var i gang, så det var kun ca. halvdelen af bedet som har fået den lille buksbomhæk.

Jeg klippede buksbom grene af i ca. 10 cm længde og fjernede alle blade på nær de 2-3 øverste blade. Satte grenen i jorden, og trykkede jorden let til.

Sidst jeg lavede buksbom stiklinger, lavede jeg halvdelen på denne måde, og den anden halvdel stiklede jeg i potter indendørs. De udendørs stiklinger, var det kun ca. halvdelen som blev til noget, så denne gange har jeg sat dem noget tættere end jeg normalt ville gøre, så selvom der er nogle af de nye stiklinger som ikke bliver til noget, vil der stadig være mange planter som overlever.

Jeg forventer at lave lidt flere stiklinger inde i potter, som kan plantes ud senere på året, hvis der er mange planter ved siden af hinanden som ikke bliver til noget, og der dermed opstår større huller i den nye hæk.

Udover at buksbomhækken er blevet lavet færdig, er der også blevet tid til at få klippet roserne tilbage, så de er klar til denne sæson. Jeg har fra flere hørt at man skal klippe roserne tilbage 16. april, men i år blev det lidt senere.