Rosenbedet er luget for ukrudtUkrudtet skyder frem over alt i haven for tiden, selvom der er så tørt så der skal vandes for at andet kommer frem. Staudebedet er næsten blevet renset helt for ukrudt, og hvis alt flasker sig, kan det sidste ukrudt forsvinde i løbet af søndagen.

Rosenbedet fik en tur fredag aften, og er nu blevet ganske nydeligt igen, med roser der skyder i vejret, en bund af bark, og en lille kant i halvdelen af bedet bestående af buksbom stiklinger som jeg lavede for et par år siden. Jeg fik desværre ikke lavet nok stiklinger til hele bedet, og er lidt i tvivl om jeg rent faktisk vil have den lille kant omkring rosenbedet med disse buksbom. Derfor er jeg aldrig kommet videre med at få lavet flere buksbomstiklinger.

Det ene rhododendronbed blev luget for et par uger siden, men trænger allerede igen, så jeg overvejer om jeg skal have investeret i noget mere bunddække til rhododendronbedet, eller om jeg bare skal acceptere at der ofte skal luges ukrudt der.

Køkkenhaven får lidt vand i ny og næ, men ellers passer den stort set sig selv på nuværende tidspunkt, så det er rigtigt skønt at gå rundt og kigge på de forskellige spirer som kommer op af jorden i køkkenhaven.

Frugtbedet er derimod noget af en opgave, som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse. Frugtbedet blev lavet i græsplænen, og her lavede vi nok en fejl. Vi kørte en fræser igennem græsplænen hvor frugtbedet skulle være, og rev efterfølgende græs, mos og hvad der ellers var væk, inden frugttræer, frugtbuske og jordbærplanterne blev plantet. Men alle de græsrødder som ikke var i overfladen af jorden, og dermed ikke kom med væk da vi rev bedet, er nu for alvor ved at tage fat i bedet, hvilket betyder at der er mere græs end der er jordbærplanter. Hvis jeg prøver at trække græsset op med roden, trækker jeg jordbærplanterne med op, og dermed får jeg dem ødelagt, da de ikke kan tåle at blive revet op af jorden på denne tid af året. Så hvad jeg lige skal gøre er jeg lidt i tvivl om, men jeg prøver at holde græs og ukrudt nede, og håber at jordbærplanterne bliver så store så de kan hjælpe til med at holde det ekstra nede.