FrugtbedetDa frugtbedet blev anlagt lavede vi en fejl. Vi brugte en havefræser til at køre igennem en del af græsplænen, hvilket resulterede i at store klumper græsrødder kom til at ligge under jordoverfladen hvorfra de skød nye græsplanter op.

Når vi prøvede at trække noget af græsset op, fulgte den store rodklump nogle gange med, og så blev mange af jordbærplanterne også revet med op, hvilket ikke har været optimalt.

Midt på sommeren sidste år, opgav jeg at holde græsset nede, og lod det vokse vildt. Jeg ville vente til jeg havde tid i løbet af efteråret eller foråret og så skulle bedet tages i bund.

Det blev så i går, hvor hele bedet blev gravet igennem. De jordbærplanter som var lettest at trække ud af græsrødderne blev gemt, og resten blev smidt i kompostbunken.

Mens vi gravede af, kunne jeg se nogle rødder som fræseren havde slået ned i jorden. De var op til 15-20 cm dybt, så jeg kan godt forstå at det var svært at holde græsset væk, når rødderne så dybt stadig sender nye spirer op.

Efter græsset var gravet af, blev der kørt lidt champignonkompost på, og jordbærplanterne blev plantet igen. Jeg havde udover de jordbærplanter som vi selv tog fra, også fået en kasse med nye jordbærplanter, så bedet blev fyldt godt op igen.