Rød ananas æbletræSidste år fik jeg to nye æbletræer af nogle gamle rådne æbler som jeg havde fået af min svigerfar. Det har hele tiden været planen at træerne skulle podes, så jeg kunne få nogle nye æbletræer som giver nogle gode æbler.

Jeg har ikke så meget viden omkring podning, og modsat hvad jeg plejer at gøre, så har jeg denne gang valgt at melde mig til et kursus i podning af æbletræer.

Normalt ville jeg bare kaste mig ud i et forsøg, men en kombination af at prøve at gøre tingene på en ny måde, og prøve at få indlæring fra en ”ekspert”, har gjort at jeg har tilmeldt mig kurset.

Jeg fik en podekniv i julegave af min datter, og med grundstammerne ude i haven, er jeg helt klar til at tage af sted på podekursus, og forhåbentligt få en viden der gør at jeg næste år vil kunne pode endnu flere æbletræer selv.

Jeg har nemlig igen i år fået gamle rådne æbler, som jeg har givet et dask med en hammer, og smidt i en stor mørtelbalje, og dækket dem med lidt jord. Så mon ikke at det skulle give endnu flere grundstammer til næste års æblepodning

Billedet er lånt gratis hos naturae.dk