Blodahornen i haven var blevet så stor, så en af grenene gik ind over taget på huset, og det var derfor tid til at få den beskåret. I sådanne situationer er det dejligt med gode naboer, da det kan være svært både at save, og samtidig styre grenens fald.

Derfor var det første der blev gjort at kigge godt på grenen, dens vinkel og dermed dens forventede fald. Jeg bandt herefter et reb fast i grenen, så den kunne trækkes i den mest hensigtsmæssige retning, og dermed undgå at ramme taget i dens fald.

Jeg fik min nabo til at trække i rebet, mens jeg kravlede op på stigen på modsatte side af trækretningen, så jeg kunne komme til at save grenen af.Grenen blev savet så tæt på stammen som muligt, for at undgå at der skal løbe for meget saft ud af træet.

Det er vigtigt at være forsigtig i situationer hvor man saver grene af som hænger over huset, da de let vil kunne beskadige taget eller tagrenden. Og så er det jo altid vigtigt at sikre sig selv, så man ikke selv kommer til skade. Stå derfor altid et sted hvor du ikke kan blive ramt af grenen, og bruges der et reb til at trække i en bestemt retning, skal rebet være så langt, så man ikke kommer til at stå hvor grenen falder.

Alt gik som planlagt. Grenen faldt flot udenom taget, og ned på græsplænen, hvor den landede som forventet. Nu kan det tykkeste af grenen få lov til at tørre og blive til bålbrænde til en hyggelig sommeraften, og resten af grenene kan komme igennem flismaskinen og blive fordelt på gangene mellem køkkenhavebedene.