Ingredienser

40-50
3
2
10
550 gram
350 gram
40 gram
3
½ teske
1½ liter
Lidt

hyldeblomst blomsterklaser
lime
citroner
blade stevia
sukker
brun farin
citronsyre
kanelstænger
stødt ingefær
vand
atamon

Fremgangsmåde

Hyldeblomstskærmene skylles, og de groveste stilke klippes af, og blomsterne puttes i en skål. Citron og lime vaskes godt, og skæres i skiver, som kommes i skålen. Citronsyre, sukker, brun farin og ingefær blandes og kommes over i skålen med hyldeblomsterne.

De 10 blade stevia kommes i skålen sammen med kanelstængerne. Vandet koges og hældes over i skålen, og der røres forsigtigt til sukkeret er opløst i massen. Skålen dækkes over (brug ikke staniolpapir) og stilles køligt i ca. 5 dage.

Saften skal sies gennem et viskestykke eller lignende, og kan herefter hældes på flasker. Saften skal fortyndes når den skal drikkes, da den ellers er meget stærk. Drikkes saften ikke hurtigt, er det ikke nødvendigt at bruge atamon, men skal saften opbevares længere tid, skal der hældes lidt atamon i flaskerne inden saften hældes i. Hyldeblomstsaften kan også fryses ned i stedet for at bruge atamon i flaskerne.