40-50 |
hyldeblomst blomsterklaser |
Fremgangsmåde
Hyldeblomstskærmene skylles, og de groveste stilke klippes af, og blomsterne puttes i en skål. Citron og lime vaskes godt, og skæres i skiver, som kommes i skålen. Citronsyre, sukker, brun farin og ingefær blandes og kommes over i skålen med hyldeblomsterne.
De 10 blade stevia kommes i skålen sammen med kanelstængerne. Vandet koges og hældes over i skålen, og der røres forsigtigt til sukkeret er opløst i massen. Skålen dækkes over (brug ikke staniolpapir) og stilles køligt i ca. 5 dage.
Saften skal sies gennem et viskestykke eller lignende, og kan herefter hældes på flasker. Saften skal fortyndes når den skal drikkes, da den ellers er meget stærk. Drikkes saften ikke hurtigt, er det ikke nødvendigt at bruge atamon, men skal saften opbevares længere tid, skal der hældes lidt atamon i flaskerne inden saften hældes i. Hyldeblomstsaften kan også fryses ned i stedet for at bruge atamon i flaskerne.