Dette afsnit kommer til at beskrive hvilke ting som børn kan være med til at lave i haven. Jeg vil tage udgangspunkt i min datter som bliver 2 i foråret 2011, og de ting vi gør sammen i haven. De fleste artikler vil handle omkring de planter vi har sammen, beskrivelser af gode frø til børn, og opgaver i havearbejdet som børn kan hjælpe til med.

Jeg har allerede skrevet flere indlæg, hvor jeg nævner samarbejdet med min datter. Dette er bl.a. artikler omkring solsikker, græskar, squash, agurk, majs og andre planter hvor frøene er så store så selv små børn kan håndtere dem, eller såmetoder hvor frøene ikke behøver være store, som ved såning af karse i vat.

Der vil også være artikler omkring gør-det-selv projekterne som vil være en del af børnehaven. Som eksempel kan nævnes sandkassen som er blevet bygget til min datter, og som hun bruger flittigt. Der kan også komme artikler som omhandler aktiviteter for børn i haven, så kig forbi begynderhaven.dk og følg med i børnehaven begynderhaven, som nu er åbnet.