For nogle år siden blev meget af vores ligusterhæk savet ned til 20-30 cm. højde, da hækken var blevet ødelagt af mange buske og træer som var vokset ind i hækken, og som var blevet fjernet. Hækken er nu ved at være vokset op i den højde som den skal være, men den skyder helt vildt i alle mulige retninger.

Efter et par timer uden regnvejr i dag var hækken ved at være tør, og derfor fandt jeg hækklipperen frem, så hækken kunne blive klippet lidt ind, så den kunne få den rette bredde. De hækplanter som blev savet ned har skudt meget mere end de andre hækplanter, så resten af hækken trængte ikke til andet end en lille studsning, og det blev ganske lidt, men de hækplanter som har været savet ned, havde grene som var vokset over ½ meter ud til siden, selvom hele hækken blev klippet på samme tid sidste efterår.

Efter at hækken var klippet var der som altid en masse hækafklip som man skal finde en måde at komme af med, og her bruger jeg en metode som jeg mener, er den mest optimale. Jeg breder hækaffaldet ud over græsplænen, så det ikke ligger i for høje bunker, og starter herefter plæneklipperen med opsamlingsskuffen på. Plæneklipperen bliver kørt frem og tilbage et par gange, så hækaffaldet bliver kørt over og samlet op, og nu fylder hækaffaldet måske omkring en tiendedel af hvad det gjorde før. Hækaffaldet bliver fyldt på kompostbunken, men hvis man ikke har en kompostbunke, kan det også let køres væk i sorte sække eller på traileren.