Ærteblomster er en af de hurtigtvoksende klatreplanter, som hurtigt kan give en masse grønt i højden. Ærteblomsten vokser frem i løbet af foråret fra frø, og fortsætter med at vokse indtil der kommer nattefrost.

En meget våd jord er noget af det ærteblomsterne godt kan lide, så meget varme og tørre somre, skal ærteblomsten vandes ofte. Udover vand, skal planterne også have masser af sol, og gerne lidt gødning. Planten bliver omkring 2 meter høj, hvis den får noget at klatre op ad.

Ærteblomster kan bruges som grøngødning, da de optager kvælstof fra luften og gemmer det i små knolde på rødderne. Kvælstoffet frigives herefter til jorden i takt med at rødderne nedbrydes.

Man kan så frøene om efteråret, eller i det tidlige forår. Ved at så ærteblomstfrøene i efteråret, vil man få blomstrende planter lidt tidligere, end hvis man først sår om foråret.

Når ærteblomsterne er 20-25 cm, kan man nippe det øverste af planten. På den måde får man planten til at brede sig mere, blive mere busket og sætte flere blomster.

Når nattefrosten er væk, kan ærteblomsterne plantes ud i haven i nærringrig jord, som skal vandes grundigt ved udplantning, og de første dage, hvis der ikke kommer regn.

Hvis man vil sikre flere blomster, skal man klippe de visne ærteblomster af, da planten ellers bruger masser af energi på at sætte frø, og dermed ikke så meget energi på at sætte nye blomster.