De fleste kan genkende en bambus plante når de ser den, men der findes mange forskellige sorter, så bambus ser ikke altid ens ud. Nogle bambus sorter er høje, mens andre at lave og har blade. Der er rygter om at bambus hurtigt vil overtage have, men der er ikke rigtigt hvis man vælger de rigtige havesorter.

Phyllostachys nigra har sorte stængler og vokser i klynger.

Thamnocalamus crassinodus er en bambus sort som er bedre kendt under navnet Kew Beauty, og er en planter der vokser i klynger, med stængler der har røde spidser. Bladene på Kew Beauty har et blåligt skær.

Pleioblastus auricomus er en bambus sort som passer godt til potter. Den har gyldne blade og trives godt i sol.

Phyllostachys aurea har gyldne stængler og vokser i klynger.

Phyllostachys vivax er en bambussort der får håndledstykke stængler i en gylden farve.

Ingen af bambusplanterne kan lide at stå i hård vind, så skab noget læ for bambusplanterne.

Udover at pryde haven, kan bambus også bruges til at lave buer over bede, så der kan trækkes fiberdug over, eller som blomsterpinde.

Hvordan trives Bambus bedst?
For at få bambus til at trives bedst muligt er det vigtigt at behandle dem godt. Om efteråret vil bambus gerne dækkes til med havekompost, eller et andet godt gødningsmateriale. Gødningen er med til at fremme dannelsen af de ny skud til foråret.

Når det bliver vinter, skal de ældste stængler klippes af helt nede ved jorden. Dette hjælper med at give plads og lys til de nye bambus skud.

Bambus med specielle stængler, vil tage sig bedre ud, hvis de nederste kviste klippes af, så stænglerne kommer mere til syne.

Plant bambus i potter
Hvis man godt kan lide nogle af de bambus sorter der er gode til at sprede sig til hele haven, kan man dyrke dem i potter i stedet. Dermed undgår man at de spreder sig mere end man selv ønsker det.

Ligesom bambus i havejorden, skal bambus i potter gødes med kompost eller lignende i løbet af efteråret. I løbet af sommeren, skal potterne vandes godt.

Når man vælger en potte til bambus, skal man vælge en potte som er bredest for oven, og som er let at potte om i. Bambusrødderne vokser kraftigt, og en potte som er smal foroven, vil være umuligt at potte en bambus om i, uden at smadre potten først.

Bambus pottes om i løbet af vinteren. Hvis man ikke vil have en større plante, kan man dele bambusplanten med en sav.