Vi har været i gang med anlæg af græsplæne i vores nye have, og sikke da et arbejde det har været.

I sidste weekend havde vi lånt en fræser som kørte haven rundt en del gange. Desværre begyndte det at regne voldsomt, og i stedet for at stoppe med at arbejde, og låne fræseren igen når det blev tørvejr, kørte vi videre.

Det bevirkede at jorden blev meget hård og klumpet, og vi har brugt tid hver eftermiddag og aften i løbet af ugen, på at rive haven igennem, så overfladen var nogenlunde jævn.

Lørdag morgen gik vi så i gang med at rive jorden fin, så græstørv og sten blev revet væk. De steder hvor der har kørt maskiner rundt og gravet, eksempelvis rundt om trampolinen, gik det hurtigt og nemt. Med en stor stenrive, fik vi hurtigt en fin plan overflade og de fleste større sten blev nemt revet væk.

Da vi kom til den del af haven hvor fræseren havde kørt i regnvejr og hvor der var fræset græstørv ned, gik tempoet i stå. Det var meget hårdt, og tog lang til at få en pæn plan overflade som kunne bruges til at så græs.

Vi arbejdede hele lørdagen med riven, og nåede igennem 3/4. Vi nåede også at få tromlet og sået græsfrø i den del af haven, men der var ikke energi til at komme igennem den sidste fjerdedel.

Søndag morgen gik vi i gang igen, og fik taget den sidste del med. Der blev revet, tromlet og sået græs. Efter at der var sået græs, blev der igen samlet sten op, så der forhåbentligt ikke er mange sten tilbage når det bliver forår og det nye græs kommer frem.

Vi håber lidt på at det bliver tørvejr i løbet af ugen, for så vil vi køre over hele arealet med såmaskinen en gang til, så vi er sikre på at der kommer fint græs over det hele.

Tidligere på året købte vi 2 æbletræer og 1 blommetræ. De har stået på nabogrunden indtil at vi var færdige med at køre rundt i vores egen have med maskiner, så de blev også flyttet ind i haven. Da vi købte frugttræerne var vi ikke helt sikre på hvor mange vi ville have, men vi har fundet frem til at vi skal have 4 frugttræer i alt.

Så nu skal vi have fundet endnu et frugttræ – men hvilket skal det være?

Nede ved søen var jeg ret sikker på at der var kirsebærtræer, men der kom ikke kirsebær i nogen af de træer i år, så det kan være at det fjerde træ skal være sådan et.

Det kan også være at vi skal vælge et pæretræ, men dem har jeg bare ikke alt for gode erfaringer med.

Mirabeller kunne også være gode, eller måske endnu et æbletræ.

Mulighederne er mange, og heldigvis behøver vi ikke tage stilling til det i dag.