Nu nærmer oktober måned sig med hastige skridt, og vi skal snart i gang med hækplantning. Derfor har vi også været godt i gang med forberedelserne, og de er nu ved at være overståede.

Vi har gravet en rende hvor hækken skal plantes, så der ikke er hård jord, og så vi har fået skiftet leret sand ud med god komposteret muldjord.

Nogen steder på grunden har der kun været ca 10 cm jord før der kom sand. Det er ikke tilfældet længere der hvor vi skal plante hækplanterne.

For at undgå at de nye hækplanters rødder bliver brændt af i den stærke kompostjord, har vi kørt et tykt lag sand på, som nu skal fræses sammen med det øverste lag kompostjord.

I weekenden i næste uge kommer der planter til skråningen og frø til græsplænen. Jeg har fået min mor til at komme og hjælpe med at plante planterne på skråningen, og så vil fruen i huset køre igennem haven med en fræser, så vi kan blive klar til at så græs.

Græsset skal efter planen først sås i weekenden efter, men det kan jo være at vi er hurtigere klar end forventet.

Op til weekenden i uge 41 kommer hækplanterne, så den weekend skal bruges til at plante den nye hæk. Herefter var det planen at vi skulle gå på vinterferie med havearbejdet, men min svigerfar mente at jeg skulle i gang med trappen den fra terrassen.

Vi fik lavet en plade ud fra hvordan 3 trappetrin skulle være i forhold til hinanden. Pladen kunne vi holde på muren, vatter af, og herefter tegne ind på muren hvor hvert trin skal være.

Dermed kunne vi også se hvor det første trappetrin skulle være, og der blev gravet ud, blandet beton og det nederste trappetrin blev sat.

Nu kan vi derfor rigtigt komme videre med trappen, og eftersom det nederste trappetrin er kommet på plads, kan vi også se hvor fliserne udenfor skuret skal lægges. Mere arbejde, men med mulighed for at vi bliver endnu mere færdige med haven i år.

De fleste gange når vi går ned i haven, går vi over på nabogrunden, og når hækken først er plantet er det ikke så nemt at gå den vej. Derfor bliver det også rigtigt rart at få trappen lavet, så vi kan gå ned af den.