Vi er ved at planlægge anlægsarbejdet i oktober måned, og er nu nået til bestilling af planter og frø til haven.

De første tre weekender af oktober måned er afsat til plantning og såning, så vi håber på at vi kan finde på noget sjovt til pigerne, så de ikke bare skal bruge deres weekender med at kigge på os plante og så.

Den lange bakke fra huset og ned i haven skal langt størstedelen være græs. Længst mod nord anlægger vi et surbundsbed på hele skråningen, lige før den stejle bakke.

Vi har bestilt planter og frø hos Kridtvejs Planter hvor vi også tidligere har handlet. Der har altid været stor tilfredshed med dem.

Til surbundsbeddet har vi bestilt:

  • 12 stk rhododendron, fordelt på 4 hvide, 4 rosa og 4 lilla.
  • 8 stk storfrugtet blåbær i forskellige sorter, da blåbær kræver fremmed bestøvning.
  • 15 stk tranebær.
  • 15 stk tyttebær.

Når vi har fået plantet de planter, må vi se om der også bliver plads til lidt hortensia.

Bag ved surbundsbeddet har vi den stejle skråning, hvor vi skal have gode bunddækkeplanter som kan holde på jorden, så den ikke skrider ned. Allerede for et år siden begyndte vi at indsamle forskellige planter, og vi har derfor lidt vintergrøn, benved, skovjordbær mm som kan bruges her. Vi har også bestilt lidt ekstra planter til skråningen.

  • 100 stk Dværgmispel af sorten Conteneaster Dammeri Rami.
  • 25 stk skovjordbær.

Ud over bunddækkeplanterne vil vi også have et par sommerfuglebuske og måske lidt andet som kan stikke lidt op.

Nedenfor skråningen vil vi have plantet forskellige frugtbuske som vi har fået samlet sammen. Der skal være solbær, ribs, stikkelsbær og surbær.

Ud mod vejen får vi et lille bed hvortil vi har bestilt en Japansk Løn med bordeaux blade. Resten af bedet fyldes op med andre af de planter vi har fået indsamlet.

De planter forventer vi at få plantet i den første weekend.

Weekenden efter, er planlagt til græsplænen. Der er 900-1000 m2 af haven som bliver til græsplæne i første omgang.

Op til 3. weekend får vi leveret de ligusterplanter som vi har bestilt, så i den weekend skal hækken plantes. Vi har fået gravet en rende hvor hækken skal være og er begyndt at fylde renden op med kompostjord fra genbrugspladsen, så hækken kan blive plantet i en forholdsvis løs og næringsholdig jord.

Selvom vi har en grund der er dobbelt så stor som de normale nyudstykninger, bliver der ikke behov for mere hæk, for ud mod vejen og ned mod søen vil vi ikke have nogen hæk. Mod vejen er der så stor niveauforskel, så hækken vil komme til at tage alt lys på den side af huset, og vi vil gerne have direkte adgang ned til søen.