Hjemmelave stigeForan huset har vi et stort blodahorntræ som den ældste af pigerne elsker at sidde i, men der er så højt op til de første grene så hun ikke kan klatre op i træet selv. Vi har derfor snakket om i lidt tid at vi skulle bygge en stige sammen så hun kunne kravle op selv når hun har lyst, og dermed bliver fri for at skulle have mor eller far til at løfte hende.

Vi kørte derfor ud efter 3 stk. lægter på 240 cm. Med de 3 lægter var der en til hver side samt en til at skære op til trin.

For at gøre stigen lidt mere behagelig at røre ved, startede vi med at afrunde hjørnerne af lægterne med en høvl. De krøllede spåner var et hit og de kunne blandt andet bruges som ekstra hår mens far høvlede videre.

Da alle 3 lægter var høvlet blev den ene af lægterne savet ud i 30 cm stykker så der blev 8 trin til stigen. Med 15 cm fra bunden og op til første trin, og det samme i den anden ende, passer det med at der er 30 cm mellem hvert trin hvilket er en meget passende afstand.

Der blev boret for, så skruerne ikke ville flække træet, og jeg fik skruerne serveret i takt med at de skulle skrues i. Der kom to skruer i hvert trin fra hver side, da en enkelt skrue fra hver side ville gøre at trinnet kunne dreje rundt.

Da alle trinnene var skruet på, løftede vi stigen over til træet, og nu var det tid til at afprøve den. Første tur var lidt langsom og forsigtig, men op kom man da, og i løbet af ingen tid var hun hoppet ned igen, så stigen igen kunne prøves. Nu var der allerede meget mere fart på, og der er nu for under 100 kr. lavet endnu en aktivitet i haven som der kan bruges mange timer med leg i børnehaven på.