Plantepyramide med planter til havenJeg har tidligere været i gang med at købe planter til haven, som skulle bruges på en plantepyramide. Efter at have overveget mange forskellige løsninger, fandt jeg frem til at jeg med meget lidt arbejde og stort set ingen udgifter, kunne bygge plantepyramiden af paller.

Jeg har fri adgang til en stor mængde paller, og derfor var det jo naturligt at bruge dem til byggeprojektet. Der var dog ikke så meget byggeri over projektet, da det først blev tænkt ordentligt igennem. Nederst er der en hel palle, og ved siden af den er der en anden palle som er blevet savet over på langs så den kun er halv bredde.

Andet lag i plantepyramiden er en palle som er savet halvt over på tværs, så der kan stå en række spande hele vejen rundt på det første lag. Ovenpå andet lag har jeg lavet en lille forhøjning hele vejen på tværs af pallen, så der kan stå to rækker. I midten er der lavet endnu en forhøjning, så der øverst kan stå to potter med planter.

Nede på fliserne skal der også være planter i potter hele vejen rundt om pallerne, så i alt bliver der plads til omkring 50 potter og spande. Der bliver et stort udvalg af forskellige planter og blomster i mange forskellige farver og dufte. Jeg er sikker på at det bliver rigtigt flot, og vil være med til at tiltrække en lang række nyttedyr til haven, som kan være med til at holde skadedyrene væk.