Lav selv så-potterDet er ganske simpelt og samtidigt gratis at fremstille hjemmelavede nedbrydelige så-potter. Så-potterne kan direkte erstatte tørvepotter, og for så vidt også mange plastikpotter. De hjemmelavede så-potter kan laves af det avispapir som vi alligevel smider ud til genbrug, og dermed vil det ikke koste noget at skaffe materialerne til fremstilling af så-potterne.

Udover avispapir, skal der bruges en oval genstand, som har den diameter som man ønsker sine potter i, og gerne en saks så avispapiret kan strimles.

Jeg har brugt et glas som den ovale genstand som skal bruges til at lave så-potterne omkring. Aviserne klippes i strimler der ca. har den ønskede højde plus diameter af potten. Strimlen rulles rundt om glasset, så et stykke af avisen stikker ud over glassets bund, og så der bliver 3-5 lag. Er strimlen ikke lang nok til at kunne nå så mange gange rund om, kan man tage to strimler sammen.  Det stykke avis der stikker ud over bunden af glasset foldes ind, som når man pakker gaver ind. Glasset presses mod en hård overflade, så avispapiret trykkes godt sammen. Nu er så-potten presset, men vil i mange tilfælde ikke have en flad bund. Bunden trykkes nu forsigtigt op i potten, så potten kan stå uden at vælte.

Så er den nye så-potte klar til at så grønsager eller andre planter i som gerne vil have et lille forspring inden de skal plantes ud i haven senere. Når planterne skal plantes ud, skal hele potten bare sættes med i jorden, da avispapiret blot vil blive nedbrudt. Dermed vil de sarte rødder heller ikke blive generet som de kan blive ved at planterne tages ud af plastikpotter, og planterne vil få en god start i haven.