Gør-det-selv lysestage til drivhusetFor noget tid siden var jeg på loftet og rydde godt og grundigt op, og jeg fandt en masse forskellige gamle ting og sager fra en tidligere ejer af huset. Der var både en olietønde, en sko, alt muligt forskelligt glas i forskellige størrelser og meget mere. Det meste af det kom direkte på traileren, og blev kørt på lossepladsen. Det var dog ikke alt det gamle som skulle køres væk, for jeg fandt en gammel lysestage, som godt nok var meget rusten, men en lille fin og simpel lysestage, som jeg ikke kunne nænne at smide væk.

I dag mens det regnede og der ikke var tid til at være i køkkenhaven eller drivhuset, kunne jeg være inde i skuret, hvor jeg har mit værksted. Og så blev den gamle lysestage fundet frem, for nu skulle den sættes i stand. Lysestagen blev slebet og pudset godt, så rusten forsvandt og jernet kom frem. Herefter skulle lysestagen have lidt maling, og valget faldt på sort. Den første halvdel af lysestagen blev malet, hvorefter lysestagen blev hængt til tørre. Da malingen var tør, blev den anden halvdel malet, og da den anden halvdel af lysestagen var tør, var den klar til at blive hængt op i drivhuset og få et lys på. Dermed behøver jeg ikke længere at have lys til at stå på fliserne i bunden af drivhuset, når nattetemperaturen når ned omkring frysepunktet, og der er fare for nattefrost.

Der bliver nok ikke så meget brug for lyset mere i år, men nu er lysestagen lavet klar til sent på sæsonen, eller til starten af næste drivhussæson, hvor nattetemperaturen igen vil komme ned omkring frysepunktet.