Gør-det-selv plantetrappe i drivhusetI går fik jeg akut brug for en plantetrappe i drivhuset, da jeg fik smadret mistbænken, og dermed havde en del spirer som skulle have sig et nyt varmt hjem. Drivhuset var jo i forvejen fyldt godt op, men i første omgang blev spirerne fra mistbænken bare flyttet ind i drivhuset, og drivhuset blev fyldt op, så det kun lige akkurat var muligt at tage et skridt ind i drivhuset.

Derfor valgte jeg at jeg i rigtig gør-det-selv stil ville bygge en plantetrappe til drivhuset, og jeg gik så småt i gang i går aftes. Det første jeg gjorde var at tage en engangspalle frem som jeg lige havde fået hjem i sidste weekend. Denne palle brækkede jeg fra hinanden, så jeg kunne få mig nogle brædder til at bygge af. Da engangspallen var skilt ad, stoppede jeg arbejdet i går. Det tog omkring 15 min at skille engangpallen ad, så det var der ikke så meget arbejde i.

I dag skulle jeg så i gang med at bygge plantetrappen op. Jeg surfede lidt rundt for at få inspiration til opbygningen, og fandt hurtigt på et design til den nye plantetrappe. Plantetrappen skulle bestå af 4 ben, 2 ben bagest som er lodrette, og 2 ben som går skråt fremad og 4 borde. For at stabilisere benene, sætter jeg en støtte mellem det bageste ben og det skrå ben. Mellem de 2 bensæt, skal der være 4 støtter både for og bag, som udover at holde de to bensæt sammen, også bliver understøtterne for de 4 borde som bliver på plantetrappen. Det nederste bord skal være 65 gange 65 cm, det næste skal være 44 gange 65 cm, det tredje skal være 30 gange 65 cm. og det øverste skal være 18 gange 65 cm. Der skal være 25 cm i højden mellem hvert bord på plantetrappen.

Jeg startede med at tage nogle brædder og flække dem i 3 lige tykke stykker på rundsaven. Disse stykker skal bruges til benene og støtterne på plantetrappen. De skrå ben til plantetrappen, skulle have skåret toppen og bunden skrå, og jeg målte ud hvor det skulle skæres, så det kom til at passe med størrelserne på de 4 borde. Jeg samlede benene med en sømpistol, så jeg først fik 2 sæt ben, og bagefter satte dem sammen med de 8 støtter som danner grundlaget for bordene. Jeg målte længderne til borde op på de resterende brædder, og fandt ud af at jeg kunne få lavet alle bordene hvis jeg også ville bruge lidt rester fra de flækkede brædder. Efter at have savet brædderne ud og sømmet dem på, skulle plantebakker og potter stilles op på den nye gør-det-selv plantetrappe i drivhuset.

Engangspallen som jeg fik for under en uge siden blev på rigtig gør-det-selv vis ændret til en plantetrappe, og der var ikke mange rester tilbage. De 3 stolper kunne jeg ikke bruge i plantetrappen, og småstykkerne der ellers var i overskud var der ikke meget træ i, så det er stort set en hel engangpalle som er blevet til en plantetrappe.