Stiklingeformering af klokkebuskI morges gik jeg rundt i haven med min datter, og tænkte over hvad der kunne være af projekter i haven på sådan en dejlig solskinsdag. Da jeg kiggede på syrenen så jeg nogle af de sidste skud som den satte sidste år. De skud den sætter hvor der kun er stamme, plejer jeg at fjerne, men jeg kom til at tænke over at jeg ikke behøvede at smide dem i komposten, men i stedet kunne prøve at stiklingeformere dem.

Så jeg gik i gang med at klippe grenene af syrenen, og sætte dem i en potte med jord. Grenene satte jeg helt ude ved kanten af potten, da det skulle give et resultat. Jorden blev vandet lidt, og jeg satte en klar plastpose over potten, så jorden og luften holdes fugtig.

Herefter gik der gang i stiklingeformeringen, og jeg klippede kristtorn, klokkebusk og rød kornel grene af buskene, og stiklede også dem i potter med fugtig jord, og gemte potterne under en klar plastpose.

Til sidst gik jeg i gang med rhododendron. I rhododendronbedet ved siden af indkørslen er en af rhododendrone blevet så bred, så den går et godt stykke ud over fliserne. Det betyder at vi snart vil komme til at træde på grenene, og derfor skulle den alligevel klippes lidt tilbage. Tidspunktet for at stiklingeformere rhododendron er slet ikke optimalt i forhold til hvad jeg har kunnet læse mig til, men jeg har også fundet eksempler på at det er lykkedes. Nu står de i potter med poser over, og så vil tiden vise om det er lykkedes at formere mine rhododendron via stiklinger i løbet af foråret.