Forsytia formering - Dæk grene med jord, eller stiklingeformeringSidste efterår dækkede jeg en forsytiagren fra min forsytiabusk med lidt jord, for at se om den ville lave rødder, og det gjorde den. For en måneds tid siden blev den så gravet op, og blev plantet over i en potte, som er gravet halvt ned i jorden bag ved drivhuset.

I går klippede jeg noget af grenene, da de var meget lange, og vægten fra de blade der var begyndt at komme derpå, var ved at gøre grenen for tung til at den kunne holde sig selv.

Når forsytiagrenene blev klippet af, havde jeg så også mulighed for at prøve at stiklingeformere forsytiaen, ved at stikke de afklippede grene ned i samme potte helt ude ved kanten af potten.

Samtidig med at jeg gravede den nye forsytia op, klippede jeg også nogle grene af forsytiaen, og stillede dem i et glas vand, for at se om de ville lave nogle rødder. Jeg havde hørt at det skulle være muligt at få forsytiagrene til at lave rødder på denne måde, men at det ikke var altid at det lykkedes.

Det lykkedes desværre ikke for mig at få disse forsytiagrene til at lave rødder, men med 3 fine skud på den forsytia jeg gravede op, og muligheden for at få nogle stiklinger til at lave rødder, er jeg fint tilfreds med årets formering af forsytia.