Den vilde have af Jens ThejsenI bogen ”Den vilde have” skriver Jens Thejsen om hvordan man bringer naturen ind i haven. Det er både planter og dyr som ofte er lidt udenfor haverne, som kan trækkes ind i haven ved ret simple metoder. Jorden i haven har bedre af et bredt udvalg af planter, buske og træer, og det har dyrelivet også. Ved at hente nogle bestemte og forskellige planter ind i haven, vil man give mere mad og bedre skjulesteder til forskellige dyr, og pludseligt vil man få en helt anden oplevelse i haven.

Der er ifølge Jens Thejsen mange måder at bringe naturen ind i haven, da haven kan indrettes som bl.a. skovhave, hedehave, præriehave, strandhave, blomstereng osv.

Bogen giver gode eksempler, og billederne i bogen kan give stor inspiration til brug i egen have. Den vilde have er anbefalelsesværdig til alle haveejere.

På bagsiden af Den vilde have står der:

I Den vilde have er naturen inviteret ind i haven. Bogen viser, hvordan man kan skabe haver med robust charme, hvis man samarbejder med naturen.

I Den vilde have arbejdes der med balancen mellem det styrede og det vildtvoksende og kultur og natur. Den vilde have er kort sagt fyldt med inspiration til at gøre haven mere levende og dramatisk.

Bogen bygger på flere års arbejde med at opbygge og pleje haver inspireret af naturens plantesamfund. Kapitlerne omhandler blandt andet:

  • Det vilde i haven
  • Natur i haven
  • Æstetik og økologi
  • Haveoplevelser i det vilde
  • Skovhave, steppehave, hedehave, strandhave, præriehave, sumphave
  • Grønne tage og grønne facader.

Bogen er skrevet og fotograferet af Jens Thejsen, økolog, forfatter og underviser på Jordbrugets UddannelsesCenter i Århus. Han har skrevet adskillige artikler og børe om natur, haver og planter blandt andet Græsser; om prydgræsser i haven.

ISBN13: 9788702064612
Forfatter: Jens Thejsen
Sprog: Dansk
Indbinding: Indbunden
Sider: 137
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2009

Køb bogen Den vilde have hos adlibris.com eller hos saxo.com