Gamle lægeurter af Anemette OlesenAnemette Olesen har lavet bogen Gamle lægeurter som en bog der beskriver ca. 70 forskellige urter. Under hver beskrivelse er der Andre navne, Botaniske navne, medicinhistorie, anvendelse i dag, medicinske dele, plantebeskrivelse, dyrkningsbeskrivelse og oprindelse.

Gamle lægeurter er ikke en bog som man læser fra ende til anden, men mere en opslagsbog, hvor man let kan finde en beskrivelse af den lægeurt man søger.

Interesserer man sig for lægeurter, eller urter generelt, og gerne vil vide mere om hvordan de dyrkes, eller hvilken virkning de kan have, er bogen guld værd i bogreolen.

På bagsiden af Gamle lægeurter står der:

I middelalderen, da de første klostre dukkede op i Danmark, bragte munke planter med sig sydfra. Ikke først og fremmest fordi de var kønne og velduftende, eller fordi de var velegnede til te, mad og kosmetik. Nej, planterne var vigtige, fordi de var Guds gave til menneskene, og i haven fandtes en plante mod enhver sygdom.

Der går en rød tråd fra middelalderens lægeurter til folkemedicinen og de gamle husråd, som har sat sit præg på hverdagslivet i over tusind år. Det er den tråd, Anemette Olesen tager op i bogen om de gamle lægeurter.

Anemette Olesen er forfatter til over 30 ”grønne” bøger, flere med klassikerstatus, bl.a. Spis dit ukrudt. Af hendes øvrige udgivelser kan nævnes Marias planter, Mit frugt- og bærkøkken, Køkkenhave kogebogen og Mit krydderurtekøkken.

Er du heldig at have have, har du muligheden for at skabe dit eget hjemmeapotek. En have er en kilde til helse og velvære og en pryd for øjet. Brug Anemette Olesens bog som inspiration.

ISBN13: 9788770702706
Forfatter: Anemette Olesen
Sprog: Dansk
Indbinding: Indbunden
Sider: 185
Forlag: Hovedland
Udgivet: 2011

Køb bogen Gamle lægeurter på Adlibris.com