Varm kakao over bålSelvom det er vinter og haven er fuld af sne, betyder det ikke at haven ikke kan bruges til et lille bål. Og i vinterkulden er det ekstra hyggeligt med et bål til at lave varme drikke og andre bålaktiviteter.

Lune æbleskiver over bålI dag gik vi alle ud i haven for at lave bål og hygge os med varm kakao, æbleskiver, bål og sne, og det var super hyggeligt. Kontrasten mellem bål og sne er jo ganske stor, med varme/kulde, rød-gule flammer og hvid sne. Og netop denne kontrast gør et bål i vinterhaven endnu bedre.

Lige så snart bålet var tændt blev gryden med kakao sat op på toppen af bålet. Jeg vil ikke anbefale denne måde, da bålet ikke skal brænde i ret lang tid før træet begynder at bevæge sig i ilden, og pludseligt vil gryden vælte ned. I stedet bør gryden hænge i noget, eller stå på et stativ med ben som kan røre jorden, eller også skal man vente til at der er så meget ild i bålet, så det kan væltes, og så kan gryden stilles ovenpå.

Det er bedst at have en gryde med låg, da asken kan flyve noget omkring, og let kommer op i gryden hvis der ikke er låg på.

Da gryden med kakao var sat over bålet, blev en pilegren snittet spids, så der kunne komme æbleskiver på. Grenen med æbleskiver blev holdt ind til varmen i bålet, så æbleskiverne blev lunet, og nydt sammen med den varme kakao.