RodfrugterrDer er for alvor ved at være belønning for arbejdet i foråret med at klargøre og tilså køkkenhaven. De mange timer med at lave nye bede, køre kompost og hestemøg på bedene var hårde, og alle de timer der blev brugt på at forspire i skuret, og vande de små nye spirer, er ikke til at holde styr på, men nu hvor hele køkkenhaven er ved at give udbytte, og grønsagerne vælter frem i køkkenhaven, kan man kun tænke tilbage på at det var det hele værd.

ÆrterDet med at bælge ærter er der ikke mange der bruger tid på mere, og et eller andet sted kan jeg godt forstå det, hvis man tænker på hvor meget tid man bruger på det i forhold til hvad det koster at købe en pose frosne ærter fra supermarkedet.

HvidløgÅrets hvidløg er blevet høstet, og der var mange store og flotte hvidløg. Det ser ikke ud til at hvidløgene har stået for tæt, selvom jeg sat dem tættere end hvad jeg gjorde sidste år. Jeg havde ca. 10 cm i mellem hvert hvidløg, og det gav stadig store og flotte hvidløg.

Brændenældegødning som økologisk sprøjtemiddel mod skadedyrFor at undgå at der kommer skadedyr i køkkenhaven, kan man gøre en masse forskellige ting. En af tingene er at sprøjte grønsagerne med noget som skadedyrene ikke kan lide. Her taler jeg ikke om det gift som man kan købe i butikkerne, eller det som bliver sprøjtet over meget af det frugt og grønt der findes i supermarkederne, men i stedet for hjemmelavet økologisk sprøjtemiddel.