Blodahornen i haven var blevet så stor, så en af grenene gik ind over taget på huset, og det var derfor tid til at få den beskåret. I sådanne situationer er det dejligt med gode naboer, da det kan være svært både at save, og samtidig styre grenens fald.

Da vi ikke har noget nordmannsgran i haven, og gerne skulle have et juletræ af arten nordmannsgran ind i huset, har familien i dag været på hyggetur ud i den danske natur for at finde et sted hvor man kan få lov til selv at fælde sit juletræ.

Pilestiklingerne som jeg gik i gang med at lave ved at sætte pilegrene i vand for knapt 14 dage siden har nu fået rødder, og er derfor klar til at blive plantet over i potter, hvor de skal have lov til at vokse sig større, og samtidig få et ordentligt rodnet.

Jeg har prøvet at lave stiklinger af pil, ved at klippe nogle pilegrene af, og bagefter klippe dem i ca. 30 cm. lange stykker. Pilestykkerne er sat i en vase med vand, hvor jeg regner med at de vil lave rødder.

Da vi købte huset, og dermed også haven, fik vi en masse træer med. Det var ikke alle træerne vi var lige glade for, da nogle stod steder hvor vi godt ville bruge pladsen til noget andet, nogle lukkede lyset ude fra store dele af haven, og andre ødelage huset eller hækken.

Midt i græsplænen stod et meget stort birketræ, som desværre hang ind over terrassen, hvilket bevirkede at vi fik maden fyldt med birkepollen hver gang vi sad på terrassen og spiste. Dette træ fællede vi, og skar stammen så langt ned som vi kunne, og anlagde efterfølgende et bålsted på stubben.

I det sydvestlige hjørne af grunden stod 2 birketræer som havde grene der hang langt ud over fortov og vej, og generede biler og fodgængere. Samtidigt lavede disse træer meget skygge på græsplænen fra middagstid, hvilket vi ikke var så glade for. Disse træer savede vi ned i ca. 1½ meters højde og fik dem efterfølgende trukket op.

I det nordvestlige hjørne stod der 3 birketræer samt 2 andre træer som jeg ikke ved hvad hedder. De lugtede af lakrids da vi savede i dem, så hvis du ved hvad det kan være for et træ, må du meget gerne skrive til os. Disse træer generede vores nabo, og da vi ikke havde det støre ønske om at beholde dem, blev de også fældet.

I det nordøstlige hjørne stod 2 birketræer som var vokset ind i både vores og naboens huse. Fældningen af disse træer turde vi ikke gøre selv, da vi ikke havde den store erfaring med fældning af træer, og var bange for at gøre endnu mere skade på husene end træerne allerede havde gjort. Vi fik fældet træerne, men da de stod så tæt på huse og kloaker turde vi ikke trække dem op, så de blev savet så langt ned som muligt, for efterfølgende at blive gravet op.

Vi fældede en del træer, men lod også nogen stå. Vi har en meget flot og stor blodahorn stående lige uden for vores stuevindue. Vi gemte også en syren som vi har fået opstammet. Derudover har vi plantet et æbletræ, et kirsebærtræ og et pæretræ.