Opsætning af Husqvarna Automower 315

Husqvarna Automower 315, eller bare generelt Husqvarna Automowers, har fået ry for at være nemme at opsætte. Det er nu blevet testet i begynderhaven, og resultatet er lidt overraskende.

Jeg fik overbevist min datter på 8 år om at hun skulle være med til opsætningen, for hvis det var så nemt som jeg havde hørt og læst, måtte det kunne klares af hende.

Vi hjalp hinanden med at bære robotten, ladestationen og installationskit’et ned i haven.

Den medfølgende quick installationsguide blev kigget igennem, og vi fulgte fremgangsmåden heri.

Ladestationen blev stillet på et nogenlunde plant sted, selvom det næsten er umuligt i vores have, og de 5 jordskruer blev brugt til at skrue ladestationen fast med.  Emilie satte alle skruerne fast, og med den medfølgende umbracenøgle, kunne hun skrue 3 af dem helt ned. De 2 sidste skruer, skal skrues i ladestationen et sted hvor umbraconøglen skal stå op, og her havde hun ikke kræfter nok til at skrue.

Kablet blev fundet frem, og jeg satte clipsen fast. Det var ikke et job for en 8-årig, med polygriptang, clips og kabel.

Emilie fyldte nu lommerne med pløkker, og tog kabelrullen i hånden. Jeg kravlede på alle fire og satte pløkker i de steder hvor kablet skulle ændre retning, så i alle hjørner, der hvor græsplænen buer, og der hvor vi skulle have kablet ind forbi frugttræerne.

Det gik relativt hurtigt indtil vi kom over til frugttræerne. Vi har 8 frugttræer som står 2 og 2, så vi skulle have kablet ind og ud 4 steder. Der hvor kablet er dobbelt, må det ikke krydses, og kablerne skal være helt tætte, så det krævede noget ekstra koncentration.

Da vi var kommet hele vejen rundt i haven, skulle den anden ende af kablet også have en clips på, og igen var det en opgave for en voksen.

Det sidste stykke kabel skulle nu bruges som guidekabel, og her opdagede vi så at vi ikke helt havde fulgt vejledningen, for guidekablet skulle trækkes ud under ladestationen i den retning som Husqvarna robotplæneklipperen bakker ud, og vi havde jo skruet ladestationen fast, så skruerne måtte op igen.

Kablet blev ført rundt i haven, så robotplæneklipperen kan blive guidet rundt til de forskellige områder. Der hvor guidekablet skulle samles med kablet om er rundt om haven, blev det klippet over med en tang og samlet med en medfølgende samlemuffe. Det var ingen problem, men igen en opgave for en voksen.

Nu fik Emilie en hammer og en pose pløkker. Mellem hver pløkke skulle hun tage et stort skridt, og så gik hun ellers i gang med at pløkke guidekablet fast.

Jeg tog turen hele vejen rundt i haven med pløkker og hammer for at sætte kablet godt fast, og sørge for at det var helt nede ved jorden hele vejen rundt.

Da jeg var færdig, gik jeg langt guidekablet som Emilie allerede var færdig med, og et par enkelte steder måtte der en ekstra pløkke til.

Vi gik over til ladestationen hvor Automower 315 havde ladet mens vi havde klaret opsætningen. Pinkoden blev aktiveret og robotplæneklipperen blev startet.

En af de ting som jeg ikke var helt sikker på under opsætningen var hvor langt væk fra kanten at kablet skulle være. Ville robotten køre til der hvor kablet er placeret, eller vil den køre et stykke henover.

Her bagefter kan jeg godt se at det er vist på en af illustrationerne, men den information blev overset. Der skal være 30 cm fra kablet og til kanten af græsplænen.

Jeg fandt rimeligt hurtigt ud af at jeg var gået for tæt på kanten, så jeg kravlede rundt og flyttede kablet længere ind på græsplænen.

Ud mod hækken var det ikke så galt. Her er der ikke noget som Husqvarna Automower 315 kan køre ind i, men ned mod søen, kunne det hurtigt gå galt, for her ville den nok komme så tæt på kanten, så den kunne vælte ud over.

Vores surdbundsbed var også lige ved at få en ordentlig tur da kablet var helt ud til kanten, men det var heldigvis nemt at rette op på.

Konklusionen er at det var meget nemt at komme igennem opsætningen af Husqvarna Automower 315 robotplæneklipperen, og hvis jeg havde brugt 2 minutter mere på at kigge alle illustrationerne godt igennem inden opstart, ville det have gået endnu hurtigere.

En 8-årig pige kan sagtens være en meget stor del at opsætningen, så det er altså nemt.

Nu nærmer oktober måned sig med hastige skridt, og vi skal snart i gang med hækplantning. Derfor har vi også været godt i gang med forberedelserne, og de er nu ved at være overståede.

Jeg har valgt at lave en trillebør test, da jeg har mistet en del af slagsen efter hårdt havearbejde. Lige nu ligner haven en trillebør-kirkegård, og det kunne være rart med en trillebør som virker og som kan holde til havearbejdet, så jeg ikke får en større bunke.