FrugtbedetDa frugtbedet blev anlagt lavede vi en fejl. Vi brugte en havefræser til at køre igennem en del af græsplænen, hvilket resulterede i at store klumper græsrødder kom til at ligge under jordoverfladen hvorfra de skød nye græsplanter op.

ÆbleblomsterI går var jeg til podekursus, hvor jeg forsøgte mig med kunsten af pode æbletræer. Umiddelbart gik det rigtigt godt, og jeg fik lavet 4 nye æbletræer, hvoraf 2 af dem er lavet på de grundstammer som jeg selv lavede sidste år.

Rød ananas æbletræSidste år fik jeg to nye æbletræer af nogle gamle rådne æbler som jeg havde fået af min svigerfar. Det har hele tiden været planen at træerne skulle podes, så jeg kunne få nogle nye æbletræer som giver nogle gode æbler.

Jeg har ikke så meget viden omkring podning, og modsat hvad jeg plejer at gøre, så har jeg denne gang valgt at melde mig til et kursus i podning af æbletræer.

De første kirsebær på kirsebærtræetSidste år var første sæson med et kirsebærtræ i vores frugthave, og vi havde håbet på at vi kunne få et par kirsebær at smage, men vi måtte desværre vente forgæves. Forventningen om at kirsebærtræet var dog heller ikke stor, men det betyder jo ikke at man ikke kan håbe.

Ribs og solbær stiklinger med rodFor omkring halvanden måned siden satte jeg nogle afklippede ribs og solbær grene i vand for at se om de ville lave rødder og at jeg dermed ville kunne formere mine ribs og solbær planter på de måde. De første mange dage kiggede jeg til dem hver dag, men der var ikke tegn til at der ville komme nogen rødder. Omvendt var der heller ikke tegn på at ribs og solbær grenene ikke trivedes, for bladede blev ved med at være fine grønne, og der kom små fine blomster på grenene.