Ærteblomster er en af de hurtigtvoksende klatreplanter, som hurtigt kan give en masse grønt i højden. Ærteblomsten vokser frem i løbet af foråret fra frø, og fortsætter med at vokse indtil der kommer nattefrost.

LiljeLiljer er en af de planter der afgiver stor duft i løbet af aftenen. Der findes rigtigt mange forskellige typer af liljer i forskellige højder, farver, og udseende.

Lavendel i krukkeLavendel er en smuk og dejligt duftende plante, som bør være til stede i alle haver. Den dejlige duft af lavendel er stærkest midt på dagen, hvor solen varmer mest.

Buksbom stiklinger rundt om rosenbedDen stedsegrønne busk, buksbom, findes i mange haver, og er en rigtig god plante at bruge, hvis man vil have en lav hæk, eller hvis man vil forme buske til kupler, kegler eller andet.

De fleste kan genkende en bambus plante når de ser den, men der findes mange forskellige sorter, så bambus ser ikke altid ens ud. Nogle bambus sorter er høje, mens andre at lave og har blade. Der er rygter om at bambus hurtigt vil overtage have, men der er ikke rigtigt hvis man vælger de rigtige havesorter.