Den tanke har flere gange gået igennem hovedet på mig i løbet af foråret, men det er først i løbet af weekenden at det er kommet helt på plads og få styr på køkkenhaven - og det selvom der er meget mindre køkkenhave end de sidste par år.

Køkkenhaven er skrumpet ind fra 5 til 3 bede, hvoraf den ene halvdel af et af køkkenhavebedene består af grønsager som har overvintret og som i år for lov til at blomstre og sætte frø.

Der er 2 halve bede i køkkenhaven med læggekartofler, og som nævnt i indlægget om den forsømte køkkenhave er der Ballerina og Bintje læggekartofler i den ene halve bed, og nu er der i det andet halve bed kommet Sava læggekartolfer.

I den anden halvdel af bedet er der gulerødder, løg og bønner. Bønnerne er fra sidste års høst, så der får vi igen flotte bønner med det sort-hvide ying og yang mønster samt bønner med rød-hvide farver.

For at prøve på at undgå gulerodsfluen har jeg lavet det gamle trick, hvor der sættes løg mellem gulerodsrækkerne. Jeg har godt nok læst mig til at der skal ca. 4 rækker løg for hver række gulerødder, så det hjælper nok ikke alt for meget. Jeg har dog også brugt et andet lille trick for at undgå gulerodsfluen, og det er at drysse kaffegrums ud, som skulle udsende en så stærk duft som gulerodsfluen skulle holde sig væk.

I det sidste bed er der ikke blevet plads til nogen grønsager, men i stedet til alle vores Dahlia blomster. Mellem dahliaerne er der sået frø fra forskellige grøngødningsplanter, som udover at være pæne at kigge på også tiltrækker nyttedyr til haven samt er med til at gøde dette bed så det er klar til at dyrke grønsager næste år.