Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Køkkenhaven Den forsømte køkkenhave
Den forsømte køkkenhave PDF Udskriv Email
Søndag, 20. april 2014 19:55

Køkkenhaven har været hårdt ramt af ukrudt, svigt og forsømmelse grundet travlhed med alt muligt andet, men i dag er der blevet brugt lidt tid i køkkenhaven, hvilket har resulteret i at der er blevet ryddet og klargjort 2 ½ af 5 bede, og i det ene er der nu sat kartofler.

De læggekartofler som er kommet i jorden nu er Ballerina læggekartofler og Bintje læggekartofler. Ballerina læggekartoflerne er dem der er tættest på terrassen, da jeg forventer at det er dem der er tidligst klar til høst.

Lige efter Ballerina kartoflerne kommer Bintje, og herefter kommer et stykke hvor der er grønsager som har klaret sig igennem vinteren og som i år kan få lov til at blomstre og sætte frø. Det drejer sig om knoldselleri, porre og pastinak.

I bedet er der blevet fordelt et pænt lag kompostjord fra kompostbunken. Kompostjorden så rigtig god ud og duftede fantastisk, så jeg er sikker på at der kommer gode kartofler ud af kraften fra komposten.

Det halve bed som også er blevet klargjort skal der også være kartofler i, men det nåede vi ikke i dag.

Det sidste bed i køkkenhaven som er klargjort er bedet som skal have Dahlia og grøngødningsplanter. Det er disse planter som er med til at tiltrække en masse nyttedyr til haven, så frugttræer og buske blomster osv. bliver bestøvet, og som er med til at holde skadedyrene skak.

I år skal der anrettes et bed med masser af bønner, og da vi stadig har bønner tilbage fra sidste års høst, skal der ikke købes frøposer med bønner hjem i år.

Kål og majs springer vi over i år, da vi ikke har fået særligt meget ud af det sidste år, og så vil vi hellere prøve lidt andet.

 
Relaterede artikler