Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Køkkenhaven Kålfrø sået
Kålfrø sået PDF Udskriv Email
Tirsdag, 13. marts 2012 18:15

Grønkål - Billedet er lånt gratis hos www.naturae.dk

Kålfrøene er i dag blevet sået i potter med så og priklejord som står i skuret i et sydvendt vindue, og venter på at komme i gang med at spire, så vi kan få nogle gode kålplanter til at plante ud i køkkenhaven til maj. Kålfrøene blev bredsået i ca. 1 cm dybde, og potterne blev efterfølgende sat i en klar plastikpose, så der stadig kommer lys til, men så vandet ikke fordamper.

I år skal vi have 3 forskellige typer kål, nemlig grønkål, som vi også havde sidste år, rosenkål, som vi ofte bruger rå i salat, og derfor gerne vil prøve at dyrke, og spidskål, som vi tror at vi vil begynde at spise når det bliver dyrket i egen have.

Sidste år havde vi besøg af mange kålorme, så i år har jeg prøvet at gøre lidt ekstra for at holde kålsommerfuglene væk. Jeg har købt en del salviefrø, og duften fra salvie skulle være med til at holde kålsommerfuglen væk. Jeg har opsat blåmejsekasser, for at prøve at lokke blåmejser til at bo i haven. Et blåmejsepar samler omkring 15.000 orm til deres unger, herunder også kålorm. Jeg vil sprøjte kålen med brændenældegødning og hvidløgsvand, og tjekke oftere for æg på bladenes underside.

Dermed tror vi på at kålen ikke bliver angrebet på samme måde som sidste år, og at vi derfor over en længere periode vil kunne få glæde af kålen.

Kålfrø kan købes hos Frøbutikken

Senest opdateret: Tirsdag, 13. marts 2012 18:36
 
Relaterede artikler