Det er i år første år hvor der skal være tomater i begynderhavens drivhus, og jeg har derfor været lidt forsigtig med tomatplanterne. Ifølge hvad jeg har læst, er det muligt at plante tomatplanter ud i drivhuset i slutningen af april måned, men jeg har ventet til vi nu næsten er midt i maj måned.

I dag blev tomatplanterne plantet ud i drivhuset, hvor de står i en kapilærkasse med en plantesæk. Plantesækken blev placeret på kapilærkassen, og der blev lavet et hul hele vejen igennem sækken ved hvert rør i kapilærkassen. Jorden blev fyldt ned i rørene, så der var jord ned til bunden af kapilærkassen. Herefter blev tomatplanterne flyttet ud i plantesækken, og lidt ekstra jord fra en anden plantesæk blev fyldt ned omkring tomatplanternes rødder.

Efter tomatplanterne var plantet ud i drivhuset, blev kapilærkassen fyldt med vand. Der blev vandet lidt ned i jorden, og resten af vandet blev fyldt direkte ned i kapilærkassen, hvorfra det automatisk vil blive optaget af jorden i takt med at jorden har brug for vandet.