I dag har jeg været i gang med at høste lidt i køkkenhaven igen. Denne gang gik det udover mine rabarber, som jeg ville bruge til lidt jordbær-rabarber marmelade. Mine jordbærplanter havde desvære ikke givet flere jordbær i år, end dem vi kunne spise når vi gik rundt i haven, så jeg måtte bruge frosne jordbær fra det lokale supermarked.

Jeg har været forbi opskrift-online.dk for at finde inspiration til jordbær-rabarber marmeladen. Jeg havde omkring 50 gram rabarber mere end der er angivet i opskriften, så jeg brugte 50 gram mindre jordbær. Jeg valgte også at knuse 5 gram stevia blade, og bruge det i stedet for 50 gram sukker. Ellers fulgte jeg opskriften og i løbet af ganske kort tid havde jeg lavet mine første glas marmelade. Opskriften gav lidt over 1 liter jordbær-rabarber marmelade.

Det er en helt fantastisk fornemmelse at lave sit eget mad, selvom jeg blev nødt til at snyde med jordbærerne i dag. Nu er der desværre ikke meget spiseligt tilbage i køkkenhaven, så jeg må efterhånden nøjes med drivhusets frugter.